Τα ζώδια είναι πνευματικές οντότητες και δεν έχουν φυσική υπόσταση. Φυσική υπόσταση έχουν οι αστερισμοί. Και ακριβώς γι’ αυτό μπορούν να παριστάνονται με εικόνες. Από αυτούς, οι δώδεκα που παρουσιάζονται εδώ, μοιράζονται τα ίδια ονόματα με τα δώδεκα ζώδια. Οι εικόνες των αστερισμών αυτών αποτελούν ένα είδος μνημοτεχνικής ή στοχασμού που εστιάζει στη φύση των ζωδίων. Βλέπε και Το Σχήμα του Ουρανού – Το Παραδοσιακό Μοντέλο του Σύμπαντος.
Στο σχήμα που ακολουθεί μέχρι και την όγδοη σφαίρα (όριο η γαλάζια γραμμή), έχουμε τον υλικό κόσμο. Από εκεί και πέρα βρίσκεται ο πνευματικός κόσμος. Η δέκατη σφαίρα είναι η θεία πρώτη κινούσα αρχή που πρότεινε ο Αριστοτέλης (αν και κάθε σφαίρα είχε μια σταθερή κινούσα αρχή). Επάνω από όλες τις σφαίρες, οι χριστιανοί θεολόγοι τοποθέτησαν το Βασίλειο του Θεού.
Η μετάπτωση των ισημεριών δημιούργησε ένα χάσμα μεταξύ των ορατών και των θεωρητικών ορίων του ζωδιακού, κι έτσι, οι χριστιανοί αστρονόμοι του Μεσαίωνα παρενέβαλαν μια ένατη σφαίρα, την Κρυστάλλινη, που φέρει τα αμετάβλητα ζώδια.
Ο Καθρέφτης της Ουρανίας ή Μια Άποψη των Ουρανών είναι ένα σύνολο από 32 αστρονομικές κάρτες, που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1824. Πρόκειται για εικονογραφήσεις που βασίζονται στον Ουράνιο Άτλαντα του Alexander Jamieson. H προσθήκη τρυπών στις κάρτες επιτρέπει, αν υπάρχει φως πίσω από την κάρτα, να παρουσιάζονται τα αστέρια, που αποτελούν τον αστερισμό, στην πραγματική τους διάταξη στον ουρανό. Χαρακτικό του χαράκτη και χαρτογράφου του 19ου αι. Sidney Hall, βασισμένο σε ζωγραφικό έργο του αιδεσιμότατου Richard Rouse Bloxam. Οι εικόνες παραχωρούνται για χρήση χωρίς δικαιώματα (public domain).